Area Sales Manager

Rademaker ontwikkelt en produceert machines voor de voedingsmiddelenindustrie, in het bijzonder voor industriële bakkerijen. Een sector waarin technologie en techniek centraal staan. Met een positie in de top van de internationale markt, behoren de grootste voedselproducenten tot de klantenkring van Rademaker. Rademaker beheerst het hele spectrum; van verkoop, engineering, productie en montage op onze productiesites in Culemborg en Slowakije, tot eindmontage en inbedrijfstelling bij onze klanten. Rademaker kent een informele sfeer en een echte hands-on mentaliteit, samen staan we voor kwaliteit!
 

Benieuwd naar een korte sfeerimpressie over Rademaker? Klik hier voor de link
 

 

place
Culemborg
schedule
Fulltime

Jouw functie
Deze vacature is ontstaan doordat een Area Sales Manager een andere functie binnen Rademaker is gaan vervullen. Om die reden zoeken wij voor de regio Benelux, Scandinavië en de Baltische Staten een nieuwe vertegenwoordiger. Dus vind jij het leuk om je bezig te houden met klantencontact en haal jij voldoening uit het ‘scoren’ van orders? Dan is dit dé baan voor jou!

Als Area Sales Manager beheer je een reeds bestaand portfolio van klanten en ben je actief bezig met het acquireren van nieuwe klanten. In de Sales werken we tevens samen met agentschappen die het Rademaker-merk vertegenwoordigen, zodoende zul je ook bezig zijn met het uitbouwen van een sterk, kwalitatief agentennetwerk. Het opbouwen en in stand houden van jouw netwerk zal doorslaggevend zijn in jouw succes. 

Als Area Sales Manager heb je uiteraard uitdagende verkoopdoelstellingen en om die doelstellingen te behalen, stel je een verkoop- en marketingplan op, zowel voor de korte als lange termijn. Voor het behalen van deze verkoopdoelstellingen krijg je uiteraard ondersteuning vanuit de organisatie. Succes wordt immers bereikt door een samenspel met collega’s van diverse afdelingen. Als Area Sales Manager is het belangrijk om jouw productkennis op peil te houden. Het doen van marktonderzoek- en analyse is onderdeel van jouw functie en hiermee kun je potentiële kansen en bedreigingen voor Rademaker signaleren en marktontwikkelingen opvolgen. In deze functie rapporteer je aan de Commercieel Directeur.

Jouw profiel
Je hebt minimaal een hbo-opleiding richting techniek, (bakkerij)technologie of commercie afgerond en hebt minimaal vijf jaar ervaring in een commerciële rol in de verkoop van kapitaalgoederen binnen de Food Industrie. Ondernemerschap is jou op het lijf geschreven en je bent commercieel gericht. Je bent communicatief sterk (zowel mondeling als schriftelijk) in meerdere talen en je weet anderen op een natuurlijke, passende en gedoseerde wijze te beïnvloeden en te overtuigen. 
Met name de klant kunnen overtuigen van de toegevoegde waarde van een premium product op basis van ROI en Cost of Ownership getallen is een must. Ook het bepalen van doelen en prioriteiten gaat jou vanzelfsprekend goed af, je reageert krachtig op verschillen in werkdrukte en je behoudt te allen tijde het overzicht. Je hebt kennis en ervaring met Office 365 en tot slot ben je bereid te reizen. Als Area Sales Manager ben je gemiddeld 10 dagen per maand op reis (buiten COVID-19 om). De reizen duren gemiddeld 2 tot 3 dagen. 
 

jouw sollicitatieprocedure
Wij bekijken jouw sollicitatie en laten je op korte termijn weten of wij een match zien op basis van onze vacature en jouw CV en motivatie.
Als wij een match zien, nodigt een van onze HR-collega’s jou graag uit voor een gesprek.
Tijdens een kennismakingsgesprek ontdekken we of er een wederzijdse klik is tussen jou en Rademaker. Zijn wij beiden nog steeds enthousiast? Dan nodigen wij jou graag uit voor een vervolggesprek.
In dit gesprek gaan we de inhoud en diepte in. Wij vertellen je graag nog meer over de functie en leren elkaar nog beter kennen. Ten slotte leiden wij je met trots rond binnen onze organisatie.
Als de klik er nog steeds is, dan heten wij jou van harte welkom bij Rademaker! Wij kijken uit naar jouw komst.
Vragen
Heb je een vraag?
Bel dan met:
Susanne van de Kop
phone
+31-345-543157
email
skop@rademaker.nl

VACATURES

Word jij onze nieuwe collega?

Quality Engineer
Allround Lasser
Legal Counsel
Bakery Technologist
Stage / Afstuderen
Inbedrijfsteller
Team Leader Hardware Design