BI Developer

Heb jij jezelf de afgelopen paar jaar vastgebeten in de wereld van Power BI en zet jij het liefst jouw creativiteit in om zo functioneel én aantrekkelijk mogelijke dashboards vorm te geven? Binnen Rademaker ligt er dan een kans voor jou om in de lead te stappen van onze front-end ontwikkelingen binnen Power BI. Ben jij in staat om behoeftes op te halen vanuit de organisatie en deze te vertalen naar mogelijke toepassingen? Kan en wil jij vervolgens jouw front-end oplossingen pitchen, ontwikkelen en uiteindelijk zelfs de organisatie trainen in het gebruik van de dashboards en rapporten? Lees dan snel verder wat je kan gaan doen in de rol van BI Developer.

place
CULEMBORG
schedule
Fulltime

Wie zijn wij?

Rademaker ontwikkelt en produceert machines voor de voedingsmiddelenindustrie, in het bijzonder voor industriële bakkerijen. Een sector waarin technologie en techniek centraal staan. Met een positie in de top van de internationale markt, behoren de grootste voedselproducenten tot de klantenkring van Rademaker. Rademaker beheerst het hele spectrum; van verkoop, engineering, productie en montage op onze productiesites in Culemborg en Slowakije, tot eindmontage en inbedrijfstelling bij onze klanten. Rademaker kent een informele sfeer en een echte hands-on mentaliteit, samen staan we voor kwaliteit!

 

In de rol van BI Developer maak je onderdeel uit van een klein team, bestaande uit een Data Architect, een Business Analist en een Back-end Developer. Jouw leidinggevende is de Manager Processes, Information & Digitalization.

 

Wat ga je doen in de rol van BI Developer?

Als BI Developer ben je hoofdzakelijk verantwoordelijk voor de ontwikkeling en visualisatie van dashboards en rapporten, evenals de implementatie hiervan binnen Rademaker. Jij bewaakt naast de datakwaliteit vanuit je front-end expertise ook de huisstijl van Rademaker in de dashboards, rapporten en scorecards. In de samenwerking met jouw collega's werk je agile, waarbij de backlog wordt gevuld en bijgehouden door de desbetreffende Product Owner. Als team bespreken jullie de specificaties en bepalen jullie de prioriteiten, welke jullie vervolgens toewijzen binnen het team. Ook jij geeft daarin je commitment af op de ontwikkelingen die jij gaat doen.

 

In de rol van BI Developer pas jij dimensionale en relationele modellering, maar ook datatransformaties toe binnen de front-end omgeving. Jouw back-end collega doet dit binnen zijn omgeving ook, wat betekent dat jullie dit goed op elkaar moeten blijven afstemmen. Ook release- en versiebeheer over de front-end is tot slot onderdeel van jouw werkzaamheden.

 

We gebruiken Power BI nog niet heel lang binnen Rademaker, wat betekent dat het inventariseren van de informatie- en gebruiksbehoefte uit de organisatie nog een continu proces is. In de rol van BI Developer is het belangrijk om hier goed bij aangesloten te blijven. Naar mate je met het team nieuwe dashboards en nieuwe functionaliteiten ontwikkelt, zal ook jouw takenpakket geleidelijk verruimen. Waar nu de nadruk ligt op het in kaart brengen van benodigde ontwikkelingen, gevolgd door het ontwikkelen zelf en het implementeren hiervan, zal je de komende jaren steeds meer standaardiseren. Via die weg zal je steeds meer zorg gaan dragen voor bijvoorbeeld gebruikersondersteuning, zoals training, begeleiding en het oplossen van issues. We hebben ons als doel gesteld dat we uiteindelijk selfservice reporting willen gaan stimuleren, wat alleen haalbaar is met een goed ontwikkelde, gebruiksvriendelijke Power BI omgeving.

 

Wat zien wij graag terug in onze nieuwe collega?

Om succesvol te kunnen zijn in de functie van BI Developer heb je in de eerste plaats recente en relevante ervaring met het ontwikkelen van dashboards en rapporten in Power BI. Je hebt dit in agile teamverband gedaan en bent bekend met Power BI Premium, de basisprincipes van SQL, DAX, DevOps, Scrum en datavisualisaties. Idealiter heb je deze tooling en methodieken al in mogen zetten, vanuit de desbetreffende informatie- en gebruiksbehoefte. Ook het in kaart brengen van deze behoeftes zien wij namelijk als een belangrijke vaardigheid.

 

Het allerbelangrijkst vinden we dat jij jouw voldoening en energie haalt uit het vormgeven van dashboards en rapporten. Binnen Rademaker zit innovatie en verbetering in ons DNA, dus we nodigen je van harte uit om mee te denken over hoe we deze nóg beter kunnen maken. Vanwege onze internationale aard is het belangrijk om een goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal te hebben, zowel in woord als geschrift. Tot slot gaat onze voorkeur uit naar een fulltime beschikbaarheid, maar is ook een vierdaagse werkweek bespreekbaar.

 

Wat hebben wij jou te bieden?

Wij bieden een uitdagende en verantwoordelijke baan in een internationaal groeiende organisatie met een prettige, informele en collegiale werksfeer. Wij bieden je een fulltimebaan met vrijheid voor initiatieven en ruimte voor zelfontplooiing. Inzet en resultaat worden gewaardeerd met een passend salaris tot €5.139,89 bruto per maand op basis van 40 uur in de week. Ook heb je recht op mooie secundaire voorwaarden, zoals:

beach_access26 vakantiedagen en 13 ADV-dagen
savingsPensioenregeling
wb_sunny8% vakantiegeld
schoolRuime opleidingsmogelijkheden
scheduleFlexibele werktijden
euro_symbolAfhankelijk van de winst van het betreffende jaar
commuteReiskostenregeling
jouw sollicitatieprocedure
Wij bekijken jouw sollicitatie en laten je op korte termijn weten of wij een match zien op basis van onze vacature en jouw CV en motivatie.
Als wij een match zien, nodigt een van onze HR-collega’s jou graag uit voor een gesprek.
Tijdens een kennismakingsgesprek ontdekken we of er een wederzijdse klik is tussen jou en Rademaker. Zijn wij beiden nog steeds enthousiast? Dan nodigen wij jou graag uit voor een vervolggesprek.
In dit gesprek gaan we de inhoud en diepte in. Wij vertellen je graag nog meer over de functie en leren elkaar nog beter kennen. Ten slotte leiden wij je met trots rond binnen onze organisatie.
Als de klik er nog steeds is, dan heten wij jou van harte welkom bij Rademaker! Wij kijken uit naar jouw komst.
Vragen
Heb je een vraag?
Bel dan met:
Martijn de Gans
phone
+31-345-543931
email
mgans@rademaker.nl

VACATURES

Word jij onze nieuwe collega?

Legal Counsel
Inbedrijfsteller
2D Lay-out Engineer
Bakery Technologist
Financieel Administratief Medewerker
HR Officer
Technical Sales Manager
First Line Engineer
Stage / Afstuderen
Werkvoorbereider