Legal Counsel

Haal jij jouw voldoening uit het toepassen van jouw juridische kennis op verschillende thema’s binnen de organisatie? Weet je vanuit ervaring dat het werken met diverse commerciële contracten jou uitdaging én energie oplevert? Dan zal jij naast uiteenlopende vraagstukken binnen Rademaker een hoop waardering van klant, leverancier én collega vinden in de rol van Legal Counsel.

 

Jouw werk en advies zie je direct terug in onze nieuwe, wereldwijde samenwerkingen binnen de industriële bakkerijsector!

place
Culemborg
schedule
Fulltime

Wie zijn wij?
Rademaker ontwikkelt en produceert machines voor de voedingsmiddelenindustrie, in het bijzonder voor industriële bakkerijen. We zijn met ruim 500 collega’s actief in bijna 60 landen, hebben verkoopkantoren in Duitsland, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk, de VS en China en hebben wereldwijd meer dan 1.000 productiesystemen geleverd, onder andere aan de grootste voedselproducenten ter wereld. Dit heeft ons een positie in de internationale top opgeleverd. Rademaker beheerst het totale spectrum, van verkoop, engineering, productie en montage op onze productiesites in Culemborg en Slowakije, tot eindmontage en inbedrijfstelling bij onze klanten. Rademaker is een bedrijf met een informele sfeer en een echte hands-on mentaliteit; samen staan we voor kwaliteit!

 

Wat ga je doen in de functie van Legal Counsel?
Als Legal Counsel werk je direct samen met onze General Counsel aan complexe en uitdagende vraagstukken die binnen Rademaker voorkomen. De meeste vraagstukken hebben betrekking op de diverse vormen van commerciële contracten die gebruikt worden binnen de organisatie. Denk hierbij aan geheimhoudingsovereenkomsten en contracten met klanten en leveranciers, of contracten met agenten en distributeurs. Als Legal Counsel ben je mede verantwoordelijk voor het opstellen, uitwerken en beoordelen van dit soort contracten. Ook in het formuleren van kansen en risico’s bij dergelijke contracten heb je richting de interne organisatie een adviserende rol. Vervolgens zal je ook extern een ondersteunende rol hebben in de onderhandelingen met klanten en leveranciers. Dit vindt geregeld plaats bij de klant op locatie, wat overal ter wereld kan zijn.

 

Ook vragen met betrekking tot merken, octrooien en arbeidsrechtelijke kwesties pak je als Legal Counsel op. Omdat je de organisatie van advies voorziet over verschillende juridische kwesties en risico’s blijf je dan ook op de hoogte van veranderende wet- en regelgeving. De meest recente ontwikkelingen vertaal je door naar de praktijk, waarbij je zoekt naar de maximale ruimte voor de organisatie. Op basis van gedegen onderzoek zet je je juridische creativiteit in om Rademaker te ondersteunen. Omdat je van meerwaarde kan zijn voor vrijwel alle expertises binnen Rademaker,  kom je in aanraking met diverse rechtsgebieden en ben je nauw betrokken bij onze gehele bedrijfsvoering!

 

Wat zoeken wij in onze nieuwe collega?
Wij verwachten dat jij veel werkplezier gaat vinden bij Rademaker als je het niet alleen leuk vindt om diverse juridische vraagstukken op te lossen, maar ook energie krijgt van samenwerken met alle disciplines binnen ons bedrijf. Je deelt graag en gemakkelijk je kennis om gezamenlijk tot de beste inzichten te komen. Je schakelt daarbij eenvoudig tussen verschillende juridische dossiers en werkzaamheden. Je werkt graag in een omgeving waar je met jouw collega’s een zo hoog mogelijke kwaliteit nastreeft. Zelf draag je daaraan bij met jouw heldere advies en kritische vragen, en met jouw hoge standaard voor de juridische documenten die je af wilt leveren. Tot slot ben je bereid om zo nu en dan te reizen, wat hooguit enkele dagen aaneengesloten betreft.

 

Concreet halen we vertrouwen uit:

  • Een afgeronde WO masteropleiding Rechten;
  • Minimaal 4 jaar werkervaring in de advocatuur en/of het bedrijfsleven, waarbij we vooral waarde hechten aan jouw ervaring met het opstellen en beoordelen van diverse soorten commerciële contracten, zoals we deze ook binnen Rademaker veel kennen;
  • Een goede beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk. Veel van onze juridische documentatie stellen wij op in het Engels, dus het als dusdanig kunnen toepassen van deze taal zien we graag bij je terug;
  • Een beschikbaarheid van minimaal 32 uur in de week;
  • Een reisafstand van maximaal 40 kilometer enkele reis vanaf Culemborg.

 

Wat hebben wij jou te bieden?
Rademaker biedt jou een uitdagende en verantwoordelijke baan in een internationale, snelgroeiende organisatie. Medewerkers kenmerken de werksfeer in ons bedrijf als prettig, informeel en collegiaal. De functie van Legal Counsel biedt jou veel ruimte om met initiatieven te komen en jezelf verder te ontwikkelen. Jouw inzet en resultaten belonen we met een bruto maandsalaris tot maximaal €5.689,70 op basis van 40 uur en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

beach_access26 vakantiedagen en 13 ADV-dagen
savingsPensioenregeling
wb_sunny8% vakantiegeld
schoolRuime opleidingsmogelijkheden
scheduleFlexibele werktijden
euro_symbolAfhankelijk van de winst van het betreffende jaar
commuteReiskostenregeling
jouw sollicitatieprocedure
Wij bekijken jouw sollicitatie en laten je op korte termijn weten of wij een match zien op basis van onze vacature en jouw CV en motivatie.
Als wij een match zien, nodigt een van onze HR-collega’s jou graag uit voor een gesprek.
Tijdens een kennismakingsgesprek ontdekken we of er een wederzijdse klik is tussen jou en Rademaker. Zijn wij beiden nog steeds enthousiast? Dan nodigen wij jou graag uit voor een vervolggesprek.
In dit gesprek gaan we de inhoud en diepte in. Wij vertellen je graag nog meer over de functie en leren elkaar nog beter kennen. Ten slotte leiden wij je met trots rond binnen onze organisatie.
Als de klik er nog steeds is, dan heten wij jou van harte welkom bij Rademaker! Wij kijken uit naar jouw komst.
Vragen
Heb je een vraag?
Bel dan met:
Martijn de Gans
phone
+31-345-543931
email
mgans@rademaker.nl

VACATURES

Word jij onze nieuwe collega?

Quality Engineer
Allround Lasser
Legal Counsel
Bakery Technologist
Stage / Afstuderen
Inbedrijfsteller
Team Leader Hardware Design