Manager Finance & Control

Ben jij een financiële professional met relevante ervaring in business/ project controlling en ben je toe aan een vervolgstap, waarin je eindverantwoordelijk mag worden voor Finance & Control? Haal jij jouw voldoening uit het rapporteren aan- en adviseren van de organisatie vanuit jouw financiële en bedrijfseconomische perspectief? Krijg je daarnaast energie van het bouwen aan de doorontwikkeling van ons financiële team, zowel op persoonlijk als procesmatig vlak? Dan raden wij je aan vooral verder te lezen wat jij kan gaan doen in deze mooie functie!

 

Wie zijn wij?
Rademaker ontwikkelt en produceert machines voor de voedingsmiddelenindustrie, in het bijzonder voor industriële bakkerijen. Een sector waarin technologie en techniek centraal staan. Met een positie in de top van de internationale markt, behoren de grootste voedselproducenten tot de klantenkring van Rademaker. Rademaker beheerst het hele spectrum; van verkoop, engineering, productie en montage op onze productiesites in Culemborg en Slowakije, tot eindmontage en inbedrijfstelling bij onze klanten. Rademaker kent een informele sfeer en een echte hands-on mentaliteit, samen staan we voor kwaliteit!

 
Benieuwd naar een korte sfeerimpressie over Rademaker? Klik hier voor de link.

place
Culemborg
schedule
Fulltime

Wat ga je doen als Manager Finance & Control?

Als Manager Finance en Control heb je een waardevolle positie binnen Rademaker. Zo ben je leidinggevende van onze financiële afdeling en ben je daarnaast een belangrijke sparringpartner voor de andere expertisegebieden binnen Rademaker. Dit laatstgenoemde aspect van de functie vergelijken we graag met een combinatie van business- en projectcontrolling. Enerzijds bewaak je namelijk het financiële model van Rademaker, bijvoorbeeld in het geval er strategische en tactische beslissingen genomen moeten worden. Tegelijkertijd zal je een rol mogen spelen in de optimalisatie van bijvoorbeeld ons financiële- en consolidatieproces van onze buitenlandse vestigingen, zowel in adviserende zin als in het dragen van verantwoordelijkheid in de uitwerking. Anderzijds speel je een belangrijke adviserende én bewakende rol bij de totstandkoming en tussentijds aanpassing van tarieven en afdelings- en projectbudgetten, maar ook onze gehele jaarbudgettering. In je rol van leidinggevende ben je een belangrijk klankbord voor jouw afdeling en zorgen jullie gezamenlijk voor een krachtige profilering van Finance en Control binnen Rademaker.

Samengevat zijn jouw taken en verantwoordelijkheden:

  • Je bent samen met jouw afdeling eindverantwoordelijk voor de gehele P&C-cyclus van Rademaker;
  • Je adviseert de business binnen Rademaker en voorziet hen van adequate financiële- en bedrijfseconomische informatie t.b.v. hun besluitvorming en sturing;
  • Je adviseert de directie vanuit financieel oogpunt met betrekking tot het nemen van strategische beslissingen, zowel op korte als lange termijn;
  • Je geeft leiding aan het Finance en Control team, bestaande uit de financiële administratie (4 FTE) en control (3 FTE).

 

Wat zoeken wij in onze nieuwe collega?
Wij halen vertrouwen uit een duidelijke samenwerking met de business, evenals kennis van projectadministratie en control. Als financieel professional ben jij in staat om op hoofdlijnen strategisch de helikopterview te bewaren en tegelijkertijd oog en oor te hebben voor de dagelijkse werkzaamheden en de ontwikkeling van jouw team. Je kan niet alleen vanuit financieel, maar ook vanuit bedrijfseconomisch oogpunt meedenken met het bedrijf. Concreet zien we graag terug:

  • Minimaal Hbo werk- en denkniveau;
  • Minimaal 5 jaar ervaring in een rol van Business Controller en/of Projectcontroller, waarin je vergelijkbare verantwoordelijkheden herkent;
  • Leidinggevende ervaring is geen must, mits we wel drijfveren en competenties bij je herkennen op het gebied van People management;
  • Je bent bij voorkeur fulltime (40 uur per week) beschikbaar.

 

Wat bieden wij jou als nieuwe collega?
Wij bieden een uitdagende en verantwoordelijke baan in een internationaal groeiende organisatie, met een prettige, informele en collegiale werksfeer. Je draagt direct bij aan de tevredenheid van- en de service aan onze klanten, evenals het ontwikkelen van je collega’s op gebied van technische kennis. Wij bieden je een fulltime baan met vrijheid voor eigen initiatief en ruimte voor zelfontplooiing. Inzet en resultaat worden gewaardeerd met een bruto maandsalaris tussen de €5.500,- en €6.500,- op basis van 40 uur in de week en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een winstuitkering van 7%, flexibele werktijden en verder:

beach_access28 vakantiedagen
savingsPensioenregeling
wb_sunny8% vakantiegeld
schoolRuime opleidingsmogelijkheden
scheduleFlexibele werktijden
euro_symbolAfhankelijk van de winst van het betreffende jaar
commuteReiskostenregeling
jouw sollicitatieprocedure
Wij bekijken jouw sollicitatie en laten je op korte termijn weten of wij een match zien op basis van onze vacature en jouw CV en motivatie.
Als wij een match zien, nodigt een van onze HR-collega’s jou graag uit voor een gesprek.
Tijdens een kennismakingsgesprek ontdekken we of er een wederzijdse klik is tussen jou en Rademaker. Zijn wij beiden nog steeds enthousiast? Dan nodigen wij jou graag uit voor een vervolggesprek.
In dit gesprek gaan we de inhoud en diepte in. Wij vertellen je graag nog meer over de functie en leren elkaar nog beter kennen. Ten slotte leiden wij je met trots rond binnen onze organisatie.
Als de klik er nog steeds is, dan heten wij jou van harte welkom bij Rademaker! Wij kijken uit naar jouw komst.
Vragen
Heb je een vraag?
Bel dan met:
Martijn de Gans
phone
+31-345-543931
email
mgans@rademaker.nl

VACATURES

Word jij onze nieuwe collega?

Applicatie Packager
Stage / Afstuderen
Full Stack Software Engineer
Bakery Technologist
Lead Software Development
Mechanical Designer
Facility Manager
Senior Hardware Designer
Technisch Applicatiebeheerder
Inbedrijfsteller