Manufacturing Engineer

Rademaker ontwikkelt en produceert machines voor de voedingsmiddelenindustrie, in het bijzonder voor industriële bakkerijen. We zijn met ruim 500 collega’s actief in bijna 60 landen, hebben verkoopkantoren in Duitsland, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk, de VS en China en hebben wereldwijd meer dan 1.000 productiesystemen geleverd, onder andere aan de grootste voedselproducenten ter wereld. Dit heeft ons een positie in de internationale top opgeleverd. Rademaker beheerst het totale spectrum, van verkoop, engineering, productie en montage op onze productiesites in Culemborg en Slowakije, tot eindmontage en inbedrijfstelling bij onze klanten. Rademaker is een bedrijf met een informele sfeer en een echte hands-on mentaliteit; samen staan we voor kwaliteit!
 

Bekijk voor een korte kennismaking onze video.
 

place
CULEMBORG
schedule
Fulltime

Jouw functie
Vind je het een uitdaging om de meest efficiënte routing voor onze producten te bepalen? Dicht op het productie- en assemblageproces te staan en te komen met verbetervoorstellen om deze nóg efficiënter te laten verlopen? Dan zijn we op zoek naar jou! 


Je komt te werken op de afdeling Manufacturing Engineering: een afdeling binnen Supply Chain met ongeveer tien collega's, aangestuurd door een Teamleader Manufacturing Engineering. Het doel van deze afdeling is het primaire productieproces van Rademaker te ondersteunen, optimaliseren en voor te bereiden op (nieuwe) producten. Als Manufacturing Engineer heb je vanuit het perspectief van Supply Chain contact met de afdeling Engineering om ervoor te zorgen dat (nieuw) ontwikkelde producten passen binnen de productiemogelijkheden en andersom. 
 

Je beoordeelt productontwerpen op effectieve maakbaarheid en montagecomplexiteit. Daarnaast bepaal je op welke machines onderdelen worden geproduceerd, beoordeel je de productietijden en kies je uitgangsmaterialen. Dit alles om tot reële kostprijscalculaties te komen, adviezen te geven over kostprijsbesparingen en om optimaal te kunnen plannen. 
 

Maar we bieden je nog meer uitdaging! Met jouw specifieke productiekennis neem je deel aan multidisciplinaire projecten gericht op product- en procesverbetering. Je signaleert verbeteringen binnen onze (bestaande) productieprocessen en je doet voorstellen hiertoe. In overleg gaan we deze implementeren en indien nodig testen. Daarnaast hou je, je als Manufacturing Engineer bezig met het verder ontwikkelen, implementeren en verbeteren van onze standaarden ten behoeve van de afdeling Manufacturing Engineering. In deze functie heb je een adviserende rol richting inkoop en uitbesteden en een sturende rol richting engineering aangaande total cost of ownership. 
Samengevat bevindt deze functie zich op het snijvlak van technisch inhoudelijk en proces-structuurverbetering. Ten slotte blijf je goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied om ons te kunnen adviseren hoe wij onze producten kwalitatief en kostprijstechnisch nog beter kunnen produceren. 
 

Jouw profiel
Onze nieuwe collega is iemand met een mbo/hbo-opleidingsachtergrond richting mechatronica, werktuigbouwkunde óf technische bedrijfskunde. Je hebt minimaal vijf jaar ervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur in een industriële maak-omgeving. Je bent resultaatgericht en kunt makkelijk communiceren. Vanzelfsprekend heb je kwaliteit hoog in het vaandel staan en ben je in staat anderen te overtuigen van mogelijkheden tot verbetering. Om bestaande processen te verbeteren en nieuwe productiemethoden te implementeren heb je een goed analytisch vermogen. Omdat je in deze functie geregeld contact hebt met onze collega’s in Slowakije, is de beheersing van de Engelse taal een must.
 

jouw sollicitatieprocedure
Wij bekijken jouw sollicitatie en laten je op korte termijn weten of wij een match zien op basis van onze vacature en jouw CV en motivatie.
Als wij een match zien, nodigt een van onze HR-collega’s jou graag uit voor een gesprek.
Tijdens een kennismakingsgesprek ontdekken we of er een wederzijdse klik is tussen jou en Rademaker. Zijn wij beiden nog steeds enthousiast? Dan nodigen wij jou graag uit voor een vervolggesprek.
In dit gesprek gaan we de inhoud en diepte in. Wij vertellen je graag nog meer over de functie en leren elkaar nog beter kennen. Ten slotte leiden wij je met trots rond binnen onze organisatie.
Als de klik er nog steeds is, dan heten wij jou van harte welkom bij Rademaker! Wij kijken uit naar jouw komst.
Vragen
Heb je een vraag?
Bel dan met:
Annelie Stolk-van der Dussen
phone
+31-345-543554
email
astolk@rademaker.nl

VACATURES

Word jij onze nieuwe collega?

Quality Engineer
Allround Lasser
Legal Counsel
Bakery Technologist
Stage / Afstuderen
Inbedrijfsteller
Team Leader Hardware Design