Team Leader Hardware Design

Als leidinggevende krijg jij energie van het coachen en ontwikkelen van jouw collega’s. Jij brengt graag jouw meerwaarde in het stellen van de juiste vragen en het bieden- en bewaken van de visie op jouw domein. Het is niet jouw doel om de inhoudelijke expert te zijn, want jij weet optimaal gebruik te maken van de kennis en ervaring van jouw team. Je wilt daarentegen wel genoeg verstand van zaken hebben om het team te kunnen begrijpen en verder helpen. Voel je je thuis binnen de machinebouw en herken jij je in deze leiderschapsstijl? Dan is deze rol jou op het lijf geschreven.

place
CULEMBORG
schedule
Fulltime

Wie zijn wij?
Rademaker ontwikkelt en produceert machines voor de voedingsmiddelenindustrie, in het bijzonder voor industriële bakkerijen. Een sector waarin technologie en techniek centraal staan. Met een positie in de top van de internationale markt, behoren de grootste voedselproducenten tot de klantenkring van Rademaker. Rademaker beheerst het hele spectrum; van verkoop, engineering, productie en montage op onze productiesites in Culemborg en Slowakije, tot eindmontage en inbedrijfstelling bij onze klanten. Rademaker kent een informele sfeer en een echte hands-on mentaliteit, samen staan we voor kwaliteit!

 

Wat ga je doen in de rol van Team Leader Hardware Design?
Als Team Leader Hardware Design geef je leiding aan een team van ongeveer tien Hardware Engineers, als onderdeel van de afdeling Order Engineering van Rademaker. In jouw rol richt jij jezelf op een aantal aandachtsgebieden, namelijk:

 

  • Visie: Jij gaat samen met jouw manager en het team een visie creëren op hoe jullie vakgebied, hardware design, verder doorontwikkeld kan worden binnen Rademaker. Denk hierbij aan verbeteringen die doorgevoerd kunnen worden, kennis en/of brancheontwikkeling die interessant is voor Rademaker, maar ook welke trainingen jouw team nodig heeft.
  • Organisatie van capaciteit: Je gaat ervoor zorgen dat de Hardware Designers op een juiste wijze ingezet worden op onze klantprojecten, interne projecten en productontwikkelingstrajecten. Hierbij hou je rekening met kennis en kunde, maar natuurlijk ook met persoonlijke interesse en affiniteit waar mogelijk.
  • Ontwikkeling en coaching: Je begeleidt de teamleden bij hun persoonlijke ontwikkeling door persoonlijke aandacht in de vorm ontwikkel- en eindejaar gesprekken. Ook ben je verantwoordelijk voor het opleiden van je team en zorg je ervoor dat zij bijblijven in hun vakgebied. Als er nieuwe medewerkers starten zorg jij voor een goede onboarding, zodat de nieuwe collega’s zich snel vertrouwd voelen bij Rademaker en zij een vliegende start hebben binnen ons mooie bedrijf.
  • Procesverbetering: Zowel vanuit jouw eigen kennis en ervaring, maar minstens zo vanzelfsprekend vanuit de bestaande kennis en historie van de collega’s om je heen zorg je ervoor dat werkprocessen up to date blijven en indien nodig verder geoptimaliseerd worden.

 

Als Team Leader Hardware Design speel je een belangrijke rol in de persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling van jouw afdeling. Jouw rol typeert zich als die van procesbegeleider, waarmee je jouw team helpt met het op gang brengen en houden van lopende projecten. Jij behoudt de helikopterview en creëert daarmee rust én richting.

 

Wat zien wij graag terug in onze nieuwe collega?
Om succesvol te kunnen zijn in de functie van Team Leader Hardware Design heb je in de eerste plaats recente en relevante leidinggevende ervaring. Je herkent jezelf daarbij in de leiderschapsstijl en leidersrol die wij schetsen. Bestaande kennis over wat hardware binnen de machinebouw inhoud, vinden we belangrijk. Deze mag zowel vanuit een studieachtergrond in de richting van Mechatronica, Werktuigbouw of Elektrotechniek zijn opgedaan, als vanuit werkervaring. 
Het allerbelangrijkst vinden we dat jij jouw voldoening en energie haalt uit het zorg dragen voor de performance, ontwikkeling en het werkplezier van een afdeling. We hopen daarbij dat jij dit onder andere doet vanuit jouw verbindende, organisatorische en waar nodig standvastige aanpak. Vanwege onze internationale aard is het belangrijk om een goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal te hebben, zowel in woord als geschrift.

 

Wat hebben wij jou te bieden?
Wij bieden een uitdagende en verantwoordelijke baan in een internationaal groeiende organisatie met een prettige, informele en collegiale werksfeer. Wij bieden je een fulltimebaan met vrijheid voor initiatieven en ruimte voor zelfontplooiing. Inzet en resultaat worden gewaardeerd met een passend salaris tot €6.383,06 bruto per maand op basis van 40 uur in de week. Ook heb je recht op mooie secundaire voorwaarden, zoals:

beach_access28 vakantiedagen
savingsPensioenregeling
wb_sunny8% vakantiegeld
schoolRuime opleidingsmogelijkheden
scheduleFlexibele werktijden
euro_symbolAfhankelijk van de winst van het betreffende jaar
commuteReiskostenregeling
jouw sollicitatieprocedure
Wij bekijken jouw sollicitatie en laten je op korte termijn weten of wij een match zien op basis van onze vacature en jouw CV en motivatie.
Als wij een match zien, nodigt een van onze HR-collega’s jou graag uit voor een gesprek.
Tijdens een kennismakingsgesprek ontdekken we of er een wederzijdse klik is tussen jou en Rademaker. Zijn wij beiden nog steeds enthousiast? Dan nodigen wij jou graag uit voor een vervolggesprek.
In dit gesprek gaan we de inhoud en diepte in. Wij vertellen je graag nog meer over de functie en leren elkaar nog beter kennen. Ten slotte leiden wij je met trots rond binnen onze organisatie.
Als de klik er nog steeds is, dan heten wij jou van harte welkom bij Rademaker! Wij kijken uit naar jouw komst.
Vragen
Heb je een vraag?
Bel dan met:
Martijn de Gans
phone
+31-345-543931
email
mgans@rademaker.nl

VACATURES

Word jij onze nieuwe collega?

Quality Engineer
Allround Lasser
Legal Counsel
Bakery Technologist
Stage / Afstuderen
Inbedrijfsteller
Team Leader Hardware Design