First Line Engineer

place
CULEMBORG
schedule
Fulltime

Haal jij jouw voldoening uit het oplossen van problemen en het zorgen dat jouw klanten zich begrepen én geholpen voelen? Wil jij hierbij juist je technische kennis kunnen door ontwikkelen en inzetten? Dan is de functie van First Line Engineer jou op het lijf geschreven.

 

Wie zijn wij?
Rademaker ontwikkelt en produceert machines voor de voedingsmiddelenindustrie, in het bijzonder voor industriële bakkerijen. Een sector waarin technologie en techniek centraal staan. Met een positie in de top van de internationale markt, behoren de grootste voedselproducenten tot de klantenkring van Rademaker. Rademaker beheerst het hele spectrum; van verkoop, engineering, productie en montage op onze productiesites in Culemborg en Slowakije, tot eindmontage en inbedrijfstelling bij onze klanten. Rademaker kent een informele sfeer en een echte hands-on mentaliteit, samen staan we voor kwaliteit!

 

Wat ga je doen in de functie van First Line Engineer?
Jouw doel als First Line Engineer is het zo adequaat mogelijk oplossen, dan wel voorkomen van technische klantvragen, oftewel technische problemen. Op die manier zorgen we samen voor een hoge klanttevredenheid. Bij technische problemen bellen de klanten jou op. Jij weet met je klantgerichte houding aan de juiste informatie te komen en deze vakkundig en efficiënt te interpreteren. Via een remote verbinding met de klant kijk jij, terwijl je de klant aan de lijn hebt, mee in de machine via TIA portal of Rockwell. Indien het niet mogelijk is om het technisch mankement remote op te lossen, dan kan het zijn dat je afreist naar de locatie van de klant. In zo’n geval los je het technische probleem ter plekke op, zodat de klant zijn Rademaker machine zo spoedig mogelijk weer in gebruik kan nemen. Dit hangt natuurlijk wel af van jouw kennis, kunde en beschikbaarheid.

 

Omdat jij de klanten bijstaat bij technische problemen en storingen, zullen herhaaldelijke storingen jou opvallen. Wij nodigen je uit om van hieruit mee te denken over oplossingen en aanpassingen van onze machines, om deze in de toekomst te voorkomen. Daarnaast denk je mee over de processen en mogelijke verbeteringen binnen de afdeling Customer Support, want wij vinden jouw frisse blik waardevol.

 

Onze klanten tevreden houden doe je uiteraard niet alleen, want je werkt nauw samen met jouw directe collega’s binnen team Customer Support. Zo heb je vier directe collega’s in de rol van First Line Engineer en drie collega’s in de rol van Service Coördinator. Jouw direct leidinggevende is de Team Leader Customer Support, die zelf ook de rol van First Line Engineer in het verleden heeft vervuld. Een ervaringsdeskundige dus!

 

Wat zoeken wij in onze nieuwe collega?
Om de functie van First Line Engineer goed te kunnen vervullen, beschik je over een afgeronde technische mbo- of hbo-opleiding op het gebied van elektrotechniek, industriële automatisering of mechatronica. Je hebt al een paar jaar werkervaring in de machinebouw, in een rol waarin jij technische storingen hebt aangenomen, geanalyseerd en opgelost. Dit kan in een vergelijkbare first line functie zijn geweest, maar kan ook in een rol als service- of commissioning engineer. In jouw ervaring halen we het meeste vertrouwen uit enige ervaring met het programmeren van software die gebruikt wordt door Siemens hardware (S7/TIA Portal).

 

Om onze klanten goed te woord te staan beschik je over goede communicatieve vaardigheden. Daarnaast ben je in staat om overzicht te bewaren en veerkrachtig te reageren op werkdrukte. Aangezien technische problemen, zoals storingen, niet altijd telefonisch op te lossen zijn, ben je bereid te reizen (nationaal en internationaal) en consignatiediensten te draaien. Je dient tevens in het bezit te zijn van een B-rijbewijs en de Nederlandse en Engelse taal goed te beheersen. Beheers jij ook de Duitse taal, dan biedt dat een groot voordeel, vanwege de vele Duitstalige klanten die wij hebben binnen Europa.

 

Voldoe jij niet volledig aan het profiel, maar heb je wel een passende (opleidings)achtergrond met een paar jaar werkervaring en zie jij jezelf als First Line Engineer werken? Dan komen alsnog graag in contact met jou.

 

Wat hebben wij jou te bieden?
Wij bieden een uitdagende en verantwoordelijke baan in een internationaal groeiende organisatie met een prettige, informele en collegiale werksfeer. Om jou een goed beeld te geven van onze machines, zal je in de eerste zes tot twaalf maanden meewerken binnen montage. Dit gaat jouw inschattingsvermogen ontwikkelen bij onze producten, maar je leert dan meteen jouw collega’s van montage kennen, waar je in de rol van First Line Engineer veel mee samen zal werken. Wij bieden je een fulltime baan met vrijheid voor initiatieven en ruimte voor zelfontplooiing. Inzet en resultaat worden gewaardeerd met een passend salaris tot €4.616 en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

beach_access26 vakantiedagen en 13 ADV-dagen
savingsPensioenregeling
wb_sunny8% vakantiegeld
schoolRuime opleidingsmogelijkheden
scheduleFlexibele werktijden
euro_symbolAfhankelijk van de winst van het betreffende jaar
commuteReiskostenregeling
jouw sollicitatieprocedure
Wij bekijken jouw sollicitatie en laten je op korte termijn weten of wij een match zien op basis van onze vacature en jouw CV en motivatie.
Als wij een match zien, nodigt een van onze HR-collega’s jou graag uit voor een gesprek.
Tijdens een kennismakingsgesprek ontdekken we of er een wederzijdse klik is tussen jou en Rademaker. Zijn wij beiden nog steeds enthousiast? Dan nodigen wij jou graag uit voor een vervolggesprek.
In dit gesprek gaan we de inhoud en diepte in. Wij vertellen je graag nog meer over de functie en leren elkaar nog beter kennen. Ten slotte leiden wij je met trots rond binnen onze organisatie.
Als de klik er nog steeds is, dan heten wij jou van harte welkom bij Rademaker! Wij kijken uit naar jouw komst.
Vragen
Heb je een vraag?
Bel dan met:
Martijn de Gans
phone
+31-345-543931
email
mgans@rademaker.nl

VACATURES

Word jij onze nieuwe collega?

Legal Counsel
Inbedrijfsteller
2D Lay-out Engineer
Bakery Technologist
Financieel Administratief Medewerker
HR Officer
Technical Sales Manager
First Line Engineer
Stage / Afstuderen
Werkvoorbereider