Stage / Afstuderen

place
Culemborg
schedule
Parttime

Wil je ervaring opdoen bij een internationale organisatie en mogelijkheden creëren- én aangeboden krijgen om je zowel persoonlijk als professioneel te ontwikkelen? Rademaker zou wel eens precies het bedrijf kunnen zijn waar jij naar op zoek bent!
 

Rademaker biedt verschillende mogelijkheden voor studenten om stage te lopen en scripties te schrijven op verschillende niveaus: van mbo en hbo tot academisch. Wij hebben verschillende opdrachten klaarliggen, dus neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Op dit moment hebben we bijvoorbeeld verschillende mogelijkheden op het gebied van IT, zoals:

 

-----------------------------

 

Afstudeerstage ICT Cybersecurity, 40 uur in de week: Beveilig onze softwareontwikkelingslevenscyclus (SDLC)

Naast het formuleren van een advies help je vervolgens ook mee in de creatie van een veilige SDLC, waarnaast je ook ons softwareontwikkelingsteam zal ondersteunen met het uitvoeren van codebeoordelingen op kwetsbaarheden. We dagen je uit om technische standaarden en security tooling te komen implementeren, om vervolgens ook security trainingen te geven aan onze developers! Ook het uitvoeren van technische assessments zal onderdeel mogen zijn van je stage, waarbij je kan denken aan het testen van webapplicaties en API's, de interne én externe infrastructuur, het beoordelen van cloudconfiguraties en nog veel meer. Ons streven is om de werklast in de vorm van routingematige reacties te verminderen, zo verwachten we dat veel beveiligingsproblemen aangepakt kunnen worden door gautomatiseerde reacties op bedreigingen. We laten ons graag adviseren over hoe we deze reacties het beste zouden kunnen automatiseren! Kortom, mag je in jouw afstudeerstage verantwoordelijkheid gaan dragen voor:

  • Het definiëre en opzetten van de levenscyclus van softwareontwikkeling;
  • Het integreren van beveiliging in ons continue proces van releases;
  • Het uitvoeren van technische beoordelingen van onze applicaties, API en (cloud) infrastructuur.

 

De stagiair/collega die we zoeken heeft al enige ervaring met codeontwikkeling (C# / .NET core en Angular), evenals enige kennis van security intelligence-bedreigingen en dreigingsactoren.

 

-----------------------------

 

Afstudeerstage ICT Cybersecurity, 40 uur in de week: Zero Trust

In deze stageopdracht help je Rademaker bij het onderzoeken, prioriteren en implementeren van het Zero Trust-model. Als organisatie hebben we op dit moment de technologie om het model op technisch niveau toe te kunnen passen. Je gaat onderzoeken hoe we dit (centraal) kunnen beheren. Je zal zorgdragen voor het monitorproces, waaronder het aanleveren van relevante use cases. Hierbij ontsluit je de data naar onze SIEM-oplossing. Als organisatie dagen we je ook uit om te zorgen dat acties op incidenten automatisch uitgevoerd worden. Bijvoorbeeld het intrekken van toegang tot het netwerk, zodra een systeem besmet is geraakt met malware. Afhankelijk van zowel je studierichting, vaardigheden en/of interesse mag je ook risicomanagement onderdeel maken van je afstudeeropdracht. Kortom, in jouw stage mag je verantwoordelijkheid gaan dragen voor:

  • Het adresseren van de vereisten en use cases voor dit project;
  • Het adviseren over de juiste oplossing, inclusief de implementatie overwegingen (praktisch, juridisch en ethisch);
  • De ontwikkeling van een proof-of-concept.

 

De stagiair/collega die we zoeken heeft al enige kennis van netwerken (inclusief de OSI- en TCP/IP-modellen), netwerkconcepten en netwerkprotocollen, security intelligence-bedreigingen en dreigingsactoren en van logformaten voor syslog, firewalls en databases.

 

-----------------------------

 

Afstudeerstage Software Development, 40 uur in de week: Diverse cases

Frontend, van Angular naar Blazor

Momenteel is het front-end deel van een specifieke applicatie gebouwd in Angular. Op termijn wil het development team over op Blazor WebAssembly, omdat dit beter past bij de .NET achtergrond van het team en zorgt voor een overzichtelijkere toolset. Daarnaast brengt Angular ook veel complexiteit met zich mee, waar Blazor eenvoudiger en meer lean belooft te zijn. Het front-end moet uiteraard component-based, testbaar en onderhoudbaar opgezet worden. Daarnaast verwerkt het front-end deel van de applicatie grote hoeveelheden real-time data, dus libraries zoals SignalR zullen zeker onderdeel moeten zijn van de applicatie.

 

Klantapplicatie; bediening vanuit de Cloud 

Een specifieke applicatie wordt momenteel door onze klanten bediend door middel van een webapplicatie, dat gehost wordt op een IoT device van de klant. Om in de toekomst flexibeler te zijn willen we het mogelijk maken om deze applicatie ook aan te sturen vanuit de cloud. De applicatie is voorbereid om, door middel van Azure IoT Edge, bediend te worden vanuit de cloud. Om de bediening vanuit de cloud te doen moet er een nieuwe webapplicatie ontwikkeld worden, welke gehost wordt in Azure. Het voordeel is dat de klant ten alle tijden, ongeacht zijn locatie, metingen kan starten en inzien. Uitdagingen zijn authenticatie en autorisatie, tonen van real-time data, omgang met tijdelijk offline devices.

 

Productconfigurator omzetten naar een losse webapplicatie

Momenteel bieden wij onze klanten een machine-lijn configurator, waarmee units (machineonderdelen) door middel van een grafische UI achter elkaar worden gezet om zo een productielijn te vormen. Dit onderdeel moet uit de bestaande applicatie gehaald worden en als een losse (web) applicatie opgezet worden. De bestaande applicatie kan dan de output van de nieuwe webapplicatie gebruiken. Dit maakt de bestaande applicatie kleiner en overzichtelijker, waardoor deze makkelijker onderhouden kan worden. Daarnaast kan de configurator een eigen update-cyclus krijgen, waardoor ontwikkeling sneller en parallel kan verlopen. De nieuwe applicatie kan daarna verder uitgebreid worden met ondersteuning voor het toevoegen van nieuwe units. Dit wordt momenteel door middel van code gedaan, maar dit zou beter door een ander team gedaan kunnen worden dan het development team. Het doel is zorgen dat het development team niet meer nodig is voor het toevoegen van unit. Het toevoegen van nieuwe units bestaat uit diversie onderdelen: grafische representatie van units, PLC-aansturing, configuratieopties en configuratieweergave.
 

-----------------------------


Als je stageloopt bij Rademaker, kom je te werken in een fascinerende, technologische omgeving. Je zult veel kunnen leren en je wordt beschouwd als een volwaardig collega. Als stagiair krijg je begeleiding van een ervaren begeleider en kundige collega's.
 

Kies je voor Rademaker om jouw stage of afstudeeropdracht te vervullen? Upload dan jouw CV en motivatie. Vermeld de betreffende periode en indien mogelijk de omvang van de opdracht. Wij zullen je dan zo snel mogelijk laten weten of wij jou een passende stage kunnen bieden. Wij kijken ernaar uit je te ontmoeten en zien jouw sollicitatie graag tegemoet!

beach_accessNiet van toepassing
savingsNiet van toepassing
wb_sunnyNiet van toepassing
schoolNiet van toepassing
scheduleFlexibele werktijden
euro_symbolNiet van toepassing
commuteReiskostenregeling
jouw sollicitatieprocedure
Wij bekijken jouw sollicitatie en laten je op korte termijn weten of wij een match zien op basis van onze vacature en jouw CV en motivatie.
Als wij een match zien, nodigt een van onze HR-collega’s jou graag uit voor een gesprek.
Tijdens een kennismakingsgesprek ontdekken we of er een wederzijdse klik is tussen jou en Rademaker. Zijn wij beiden nog steeds enthousiast? Dan nodigen wij jou graag uit voor een vervolggesprek.
In dit gesprek gaan we de inhoud en diepte in. Wij vertellen je graag nog meer over de functie en leren elkaar nog beter kennen. Ten slotte leiden wij je met trots rond binnen onze organisatie.
Als de klik er nog steeds is, dan heten wij jou van harte welkom bij Rademaker! Wij kijken uit naar jouw komst.
Vragen
Heb je een vraag?
Bel dan met:
Marinke Aantjes
phone
+31-345-543433
email
maantjes@rademaker.nl

VACATURES

Word jij onze nieuwe collega?

Applicatie Packager
Stage / Afstuderen
Full Stack Software Engineer
Bakery Technologist
Lead Software Development
Mechanical Designer
Facility Manager
Senior Hardware Designer
Technisch Applicatiebeheerder
Inbedrijfsteller