Technical Sales Manager

place
CULEMBORG
schedule
Fulltime

Word jij enthousiast van hoogwaardige, grootschalige machinebouw, vooral als je op conceptueel niveau passende oplossingen kan formuleren voor internationale klanten? Heb je al enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder wat je als Technical Sales Manager bij Rademaker kunt doen!

 

Wie zijn wij?

Rademaker ontwikkelt en produceert machines voor de voedingsmiddelenindustrie, met name voor industriële bakkerijen. Met meer dan 600 collega's zijn we actief in bijna 60 landen, met verkoopkantoren in Duitsland, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk, de VS en China.We hebben wereldwijd meer dan 1000 productiesystemen geleverd, ook aan de grootste voedselproducenten ter wereld. Dit heeft ons een positie in de internationale top opgeleverd. Rademaker beheerst het totale spectrum, van verkoop, engineering, productie en montage op onze productiesites in Culemborg en Slowakije, tot eindmontage en inbedrijfstelling bij onze klanten. Met een informele sfeer en een hands-on mentaliteit staan we samen voor kwaliteit!

 

Wat ga je doen als Technical Sales Manager?

Als Technical Sales Manager ben je verantwoordelijk voor het opstellen van goed onderbouwde technische offertes voor onze klanten. Je maakt deel uit van de afdeling Sales Engineering en werkt nauw samen met de Area Sales Managers, die ons aanspreekpunt zijn voor de klant

 

Je controleert en bevraagt de aanvraag van de klant op volledigheid en belangrijke informatie. Vervolgens onderzoek en analyseer je de technische problemen en uitdagingen. Om de haalbaarheid van de aanvraag te beoordelen, stem je dagelijks af met je directe collega's en andere disciplines binnen Rademaker, van engineering tot proefbakkerij.

 

Als Technical Sales Manager ben jij het technisch geweten en een belangrijke interne- en externe adviseur in ons commerciële proces. Met je kritische vragen en tussentijdse afstemming ben je in staat om onze interne expertise te benutten voor de beste offerte voor de klant. Naarmate je kennis van onze producten en je inschattingsvermogen groeien, kan ook je directe contact met klanten toenemen.

 

Wat zoeken wij in onze nieuwe collega?

Vanwege de technische aard van onze offertes en het belang dat je je wilt verdiepen in de techniek van Rademaker, is een technisch referentiekader voor ons belangrijk. We hopen dan ook een afgeronde opleiding in de richting van WTB of bijvoorbeeld Mechatronica terug te zien. Uit enkele jaren werkervaring in een vergelijkbare functie in de machinebouw halen we eveneens vertrouwen. Het samenspel met de eerdergenoemde disciplines, maar vooral de verantwoordelijkheid voor het stellen van de kritische vraag én het zorgen voor kwalitatieve, technische offertes hopen we hierin te herkennen.

 

Wij zoeken de match ook in jouw drijfveren en competenties, omdat we je kennis over onze producten en processen zullen bijbrengen. Je herkent jezelf als actie- en oplossingsgericht en kunt goed omgaan met wisselende prioriteiten. Omdat je in deze functie veel afstemming zoekt met collega’s beschik je over goede analytische én communicatieve vaardigheden, waarmee je kunt inschatten wat wel en niet mogelijk of wenselijk is. Omdat je voor een wereldwijde klantenkring gaat werken, beheers je naast de Nederlandse taal ook de Engelse taal in woord en geschrift.

 

Wat hebben wij jou te bieden?

In de functie van Technical Sales Manager krijg je de kans een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en groei van Rademaker. Tegelijkertijd zal je de mogelijkheid hebben om je ook technisch steeds verder te ontwikkelen. Om je werk goed te kunnen doen, zul je namelijk écht de materie in moeten duiken!

 

De functie betreft een fulltime positie binnen een gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Inzet en resultaat worden gewaardeerd met een passend salaris tot €6.961,99 bruto per maand op basis van 40 uur in de week en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

beach_access28 vakantiedagen
savingsPensioenregeling
wb_sunny8% vakantiegeld
schoolRuime opleidingsmogelijkheden
scheduleFlexibele werktijden
euro_symbolAfhankelijk van de winst van het betreffende jaar
commuteReiskostenregeling
jouw sollicitatieprocedure
Wij bekijken jouw sollicitatie en laten je op korte termijn weten of wij een match zien op basis van onze vacature en jouw CV en motivatie.
Als wij een match zien, nodigt een van onze HR-collega’s jou graag uit voor een gesprek.
Tijdens een kennismakingsgesprek ontdekken we of er een wederzijdse klik is tussen jou en Rademaker. Zijn wij beiden nog steeds enthousiast? Dan nodigen wij jou graag uit voor een vervolggesprek.
In dit gesprek gaan we de inhoud en diepte in. Wij vertellen je graag nog meer over de functie en leren elkaar nog beter kennen. Ten slotte leiden wij je met trots rond binnen onze organisatie.
Als de klik er nog steeds is, dan heten wij jou van harte welkom bij Rademaker! Wij kijken uit naar jouw komst.
Vragen
Heb je een vraag?
Bel dan met:
Martijn de Gans
phone
+31-345-543931
email
mgans@rademaker.nl

VACATURES

Word jij onze nieuwe collega?

Legal Counsel
Inbedrijfsteller
2D Lay-out Engineer
Bakery Technologist
Financieel Administratief Medewerker
HR Officer
Technical Sales Manager
First Line Engineer
Stage / Afstuderen
Werkvoorbereider